De staat in het derde millennium

De Staat-L-3D-

 

Het zou een groot succes zijn als het de mensheid in het derde millennium zou lukken alle staten te veranderen in dienstverlenende ondernemingen, die voor de mensen werken op basis van directe en indirecte democratie en zelfbeschikkingsrecht op lokaal niveau.

Wat voor staat hebben we nodig in het derde millennium? Dit is de belangrijke vraag die vorst Hans-Adam II van Liechtenstein in dit boek probeert te beantwoorden. Hij geeft zijn originele en persoonlijke visie op de staat in het derde millennium en bekijkt daarbij de staat vanuit vele invalshoeken: niet alleen als staatshoofd, maar ook als politicus die in een directe democratie referenda moest winnen, als zakenman die in verscheidene werelddelen actief is, en als geschiedkundige die de invloed van militaire technologie, transportmiddelen en de economie op het functioneren van de staat bestudeerd heeft.

Vervolgens beschrijft vorst Hans-Adam strategieën om deze staat te verwezenlijken. Op grond van zijn eigen ervaringen met de ontwikkeling van een nieuwe staatsvorm in Liechtenstein beschrijft hij mogelijkheden voor hervormingen.

• Ook verkrijgbaar als e-book

 

 

knop inkijkexemplaar_L

 

De staat in het derde millennium

Vorst Hans-Adam II van Liechtenstein

ISBN 978 90 5116 231 8

Prijs € 34,95

216 bladzijden

Hardcover

Vorst Hans-Adam II is in 1946 geboren als oudste zoon van vorst Franz Josef II von und zu Liechtenstein en prinses Gina. Hij bezocht het Schottengymnasium in Wenen en het gymnasium in Zuoz, en volgde daarna een studie economie aan de Universiteit van St. Gallen, waar hij in 1969 afstudeerde. Op 30 juli 1967 trad hij in het huwelijk met gravin Marie Kinsky von Wchinitz und Tettau. Ze hebben vier kinderen.

Na het overlijden van zijn vader werd vorst Hans-Adam II op 13 november 1989 staatshoofd. Onder zijn leiding werd Liechtenstein in 1990 lid van de Verenigde Naties en in 1995 van de Europese Economische Ruimte.

Een meerderheid van het Liechtensteinse volk stemde bij een volksstemming in 2003 voor zijn voorstel voor een grondwetsherziening die zowel de democratie als de monarchie versterkte.

Door vaak kort, doch inspirerend geschreven hoofdstukken, doet vorst Hans-Adam II op zijn minst interessante voorstellen hoe een constitutionele monarchie en een moderne staat vormgegeven moet worden. Debat

Vorst Hans-Adam schrijft bijzonder leesbaar en vlot […] Voor iedereen met enige interesse in de politiek of geschiedenis is De Staat in het Derde Millenium zeker een paar avondjes leestijd waard. Maar als je pretendeert verstand te hebben van politiek en staatsinrichting, of als je vooraan staat in de strijd voor een meer dienstbare overheid, dan is dit boek absoluut onmisbare bagage! Lekkerlezen.net