Een leven op rolletjes

9789050191098_Een leven op rolletjes_3Dboek_RGB_L

 

Viktor Staudt is dertig jaar oud als hij hoort dat hij voor de rest van zijn leven aangewezen zal zijn op een rolstoel. Nog tijdens het verblijf in het ziekenhuis zegt een goede vriend tegen hem: ‘Nu wordt je leven echt een avontuur!’

Al snel zal blijken dat niets minder waar is. Want iedereen begrijpt dat je als rolstoelrijder niet meer de trap op kunt, maar hoe zit dat met autorijden? Of als je op reis wilt met het vliegtuig of de trein? En wat komt er op je af als je het in je hoofd hebt gehaald om een parachutesprong te maken?

In Een leven op rolletjes blikt Viktor terug op bijna vijftien jaar rolstoelcarrière. Openhartig vertelt hij over zijn ervaringen met reizen, sporten en uitgaan, maar ook over het aangaan van nieuwe relaties en de omgang met ‘voetgangers’. Aangevuld met praktische informatie van instanties als Winkeltoegankelijkheid Nederland ontstaat een handboek voor de moderne rolstoelrijder én voor de mensen in zijn omgeving. Met soms hilarische anekdotes, maar bovenal eerlijk en inspirerend.

• Met quotes van staatssecretaris Jetta Klijnsma en het Nederlands Instituut voor Rolstoeltoegankelijkheid
• Ook verkrijgbaar als e-book

 

 

knop inkijkexemplaar_L

 

Een leven op rolletjes

Viktor Staudt

ISBN 978 90 5019 109 8

Prijs € 14,95

256 bladzijden

Paperback

Viktor_leven op rolletjes_LViktor Staudt hing zijn rechtenstudie aan de wilgen en werkte daarna bijna tien jaar voor een luchtvaartmaatschappij. Als kind droomde hij ervan om schrijver te worden, maar nooit had hij kunnen denken dat zijn eerste boek een autobiografisch verhaal over het harde gevecht tegen depressies zou worden.

Viktor is geboren en getogen in Nederland, maar heeft lange tijd in Duitsland en Zwitserland gewoond. Op dit moment is hij thuis in het Italiaanse Bologna. Als ervaringsdeskundige is Viktor een gevraagd spreker.

Meer informatie over Viktor vind je op www.levenoprolletjes.nl.

Het boek is vlot en aangenaam geschreven en bulkt van de humor. Een leven op rolletjes is een prachtig boek vol aangrijpende ervaringen, maar evenzeer een getuigenis van moed en doorzettingsvermogen. Iedereenleest.be

Viktor is heel openhartig. Hij heeft me laten lachen en huilen. Boekenwurm en Pleeg

Beluister hier het interview met Viktor Staudt op Radio 1 (03-02-2016).