Mijn hoofd is hol

Mijn hoofd is hol_3D_L


“Je moeder is nu mee met de ambulance. Ze zeiden dat het misschien een beroerte is geweest, want ze kon niet bewegen. Je moet maar gauw komen.’ Een beroerte? Wat is dat ook weer precies? Ik wil het nog niet weten.”

De moeder van Christine Kliphuis krijgt een hersenbloeding en verandert plotseling van een vitale en zelfstandige 70-er in een hulpbehoevende patiënt die niets meer zelf kan. Ze is halfzijdig verlamd en heeft afasie en moet worden opgenomen in een verpleeghuis.

Als dochter en mantelzorger komt Christine in een maalstroom van gebeurtenissen terecht, waarin ze de balans probeert te vinden tussen de zorg voor haar zieke moeder, haar eigen emoties en verdriet, haar gezin, de familie en haar werk.

Per jaar krijgen in Nederland 43.000 mensen een beroerte (herseninfarct of hersenbloeding), vaak met blijvende lichamelijke en geestelijke gevolgen. Met dit boek maakt de schrijfster de impact van een beroerte en niet-aangeboren hersenletsel zichtbaar en voelbaar.

De eerste druk van Mijn hoofd is hol verscheen in 2010 (2e druk 2011, 3e druk 2014). Christine Kliphuis geeft lezingen en gastlessen over mantelzorg en is sinds 2017 lid van de kenniskring Mantelzorg van de Haagse Hogeschool.

• Ook verkrijgbaar als e-book

 

 

knop inkijkexemplaar_L

 

Mijn hoofd is hol

Christine Kliphuis

ISBN 978 90 5019 113 5

Prijs € 14,50

212 bladzijden

Paperback

 Christine Kliphuis (Enschede, 1957) schreef voor De Vier Windstreken 21 (kinder)boeken, waaronder de medische serie De Ziekenboeg. Voor Meander schreef ze ook het autobiografische Klap over de gevolgen van een auto-ongeluk, veroorzaakt door een appende automobilist die achterop haar knalde bij het rode stoplicht.

Meer informatie over Christine vind je op haar eigen website: www.christinekliphuis.nl.